1
Soili Pohjalainen voitti nuorille kirjailijoille suunnatun Kalevi Jäntin palkinnon kirjallaan Käyttövehkeitä.
Raati perusteli valintaansa:
”Varhaisesta teini-iästä aikuiseen itsenäisyyteen kasvavan Saanan sarkastinen havainto ja napakka nuorisokieli hallitsee romaanin maailmaa, jonka keskiössä on tupakankäryinen autoverstas pin-up-kuvineen ja joutilaine asiakkaineen. Saanan kertomus on myös suomalaisen perhedynamiikan surullisen koominen analyysi, jonka perusaineksia ovat puhumisen vaikeus ja jouluaaton ruokapöydässä kehkeytyvä riita. Humoristinen vire kulkee läpi kertomuksen, jonka ihmiskuva on hienovarainen ja rakenne klassisen yksinkertainen.”
Palkinto jaettiin 30.11. ja sen arvo on 17 000 euroa.
Muut palkitut olivat Johannes Ekholm romaanillaan Rakkaus niinku sekä Aura Nurmi runokokoelmalla Villieläimiä.