Elämme jännittäviä aikoja. Niin elettiin apostolien aikoinakin. Silloin kristinusko levisi nopeasti ja muutti ihmisten elämää ja maailmaa. Mikä oli seurakunnan kasvun salaisuus?

Tohtori Robert E. Colemanin kirja Elämä opetuslapsena Apostolien teoissa ja tänään esittelee pysyviä periaatteita ja sitä, miten niitä voi soveltaa tänäkin päivänä. Kyse ei ole menetelmistä tai tekniikasta, vaan Jumalan sanan periaatteista Jeesuksen antaman lähetystehtävän toteuttamiseksi.

Kirja antaa avaimia seurakunnan uudistumiseen sekä seurakuntalaisten varustamiseen ja liikekannallepanoon. Soveltamalla apostolisia periaatteita voivat seurakunnat vaikuttaa jälkikristilliseen yhteiskuntaamme uudistavasti tekemällä jäsenistään opetuslapsia, jotka toteuttavat yhteistä pappeuttaan lähiympäristössä sekä osallistumalla Jumalan lähetykseen maailmanlaajuisesti. Tässä on kirja, joka seurakunnan työntekijän ja jäsenen kannattaa lukea ja soveltaa niin omaan kuin seurakunnan elämään kohti tervettä kasvua ja hedelmän kantamista.

Tohtori Robert E. Colemanin monista kirjoista kaksi on ilmestynyt miljoonina kappaleina. Toinen on suomeksi Mestarin menetelmä. Tavoitteellinen evankelioiminen (SLS, Kirjaneliö 1981) ja toinen Opetuslapseus Apostolien teoissa ja NYT (Karas-Sana 2003). Edellinen esittää, miten Jeesus koulutti oppilaitaan evankelioimaan ja tekemään opetuslapsia. Jälkimmäinen tutkii, mitä periaatteita apostolit käyttivät seurakunnan kasvussa evankeliointiin ja opetuslapseuttamiseen.

Eri seurakunnat ja kirkko ovat nyt aivan toisenlaisessa tilanteessa kuin lähes kaksikymmentä vuotta sitten, saati kuin lähes kaksi tuhatta vuotta sitten. Seurakunnan kasvun periaatteet ovat kuitenkin pysyviä ja siksi niitä kannattaa etsiä Apostolien teoista. Bergvikin Säätiö onkin julkaissut avuksi jälkimmäisen teoksen, nyt nimellä Elämä opetuslapsena Apostolien teoissa ja tänään.

www.bergvik.fi