36836254026_ffa5ee3855_z

Kuvaaja Hanne Salonen / Eduskunta

Eduskuntaan on perustettu historian ensimmäinen kirjapiiri, joka kokoontuu ensi-tapaamiseensa keskiviikkona 18.4. Aloitteen eduskunnan Kirjapiirin perustamisesta teki vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen kanssa.

”Kirjapiirin tarkoituksena on vahvistaa kotimaisen kirjallisuuden tuntemusta eduskunnassa sekä edistää kansanedustajien ja kirjailijoiden välistä vuoropuhelua. Kerho toimii monikielisesti ja pyrkii kirjallisuuden kautta avaamaan ovia eri-laisiin kulttuureihin ja maailmoihin. Tavoitteena on myös edistää lukutaitoa ja kulttuuria arvostavaa yhteiskuntaa”, sanoo Outi Alanko-Kahiluoto.

Ensimmäisessä kokoontumisessa eduskunnan kirjaston Aurora-salissa (Auroran-katu 6) 18.4. klo 16–17.45 vierailee kirjailija, ohjaaja Juha Hurme kertomassa Finlandia-palkinnon viime vuonna voittaneesta teoksestaan Niemi (Teos, 2017). ”On hienoa, että ensimmäisenä lukulistallamme on Hurmeen Niemi – kirja, jota ei olisi voinut kirjoittaa ilman laajaa sivistystä ja lukeneisuutta ja joka sellaisena on ylistyslaulu kulttuurin monimuotoisuudelle ja suomalaiselle kirjastojärjestelmälle”, Alanko-Kahiluoto kuvailee.

”Kirjapiirin perustamisen kunniaksi lahjoitimme Niemi-kirjan kaikille kansanedustajille”, kertoo puolestaan Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho. Eduskunnan Kirjapiiri kokoontuu jatkossa kaksi kertaa istuntokaudessa keskustelemaan ajankohtaisimmista, puhutuimmista, palkituista uutuuskirjoista kirjailijoiden johdolla.