eroica_kansi_images_base_medialle-art_eroica_500_

Aviador Kustannus julkaisee syyskuussa maagisen realismin varhaisen mestarin Alejo Carpentierin romaanin Eroica. Teos sijoittuu 1930-luvun sekasortoiseen Kuubaan.

Romaanin päähenkilö pakenee takaa-ajajiaan konserttisaliin, ja käy konsertin aikana läpi menneisyyttään, ihmissuhteitaan, uskonnollisia kokemuksiaan, sekä tilittää suhdettaan ympäröivään yhteiskunnalliseen sekasortoon. Carpentier kutoo romaanissaan mestarillisen maagis-realistisen kudoksen, jossa dramaattiset mielen ja reaalimaailman tapahtumat vievät mukanaan. Jyrki Lappi-Seppälän täsmällinen ja elävä suomennos tekee vaikuttavalle romaanille oikeutta.

Kuubalainen kirjailija, musikologi ja kosmopoliitti Alejo Carpentier (1904 – 1980) julkaisi alkuteoksen El acoso -nimellä vuonna 1956. Kirjan tarinan nykyaika kestää 46 minuuttia eli saman verran kuin Beethovenin Eroica-sinfonian esittäminen. Maagisen realismin suuriin nimiin lukeutuva Gabriel García Márquez on maininnut Carpentierin tärkeäksi kirjalliseksi vaikuttajakseen.