Algerialainen kirjailija Kamel Daoud on vierailulla Suomessa lauantaihin 14.5. asti. Kirjailija esiintyy Helsinki Lit -tapahtumassa Bio Rexissä.

Kamel Daoud on tavattavissa Bio Rexissä Helsinki Lit -tapahtumassa, jossa hän esiintyy perjantaina 13.5. klo 19.30 – 20.00. Daoudia haastattelee tapahtumassa Sampsa Peltonen. Kirjailija kertoo vastikään suomennetusta Tapaus Meursault -romaanistaan, joka kommentoi Albert Camus’n klassikkoteosta Sivullinen. Romaani kertoo Sivullisen tarinan toisesta näkökulmasta: äänessä onkin Meursaultin sijasta tämän surmaaman arabimiehen veli.

Kamel Daoudin teos Tapaus Meursault ilmestyi Algeriassa vuonna 2013, ja se sai paljon positiivista huomiota voittaen myös useita kirjallisuuspalkintoja. Teoksen suomennos julkaistiin helmikuussa 2022 Leena Rantasen kääntämänä.