mehila inen_etukansi
Tänä kesänä mehiläisen pistoja osataan varmasti varoa, mutta kuinka moni tietää, miksi mehiläiset ovat tärkeitä, kuinka ne tekevät hunajaa, mitä eri mehiläislajeja on olemassa ja miksi mehiläiset vähenevät maailmasta. Uusi lastenkirja Mehiläinen antaa vastauksen näihin ja moniin muihin kiinnostaviin kysymyksiin.
Kirjan upeasti kuvitetuilla, suurilla kuva-aukeamilla lukija pääsee työskentelemään mehiläistenhoitajan kanssa, viemään kuorma-autolla mehiläispesiä puutarhaan ja maistelemaan erilaisia hunajia. Tuttujen pörriäisten vaiheita seurataan dinosaurusten ajoista muinaiseen Egyptiin ja keskiajalta tähän päivään. Mistä tiedetään, että mehiläiset ovat ilmestyneet maapallolle jo ennen dinosauruksia? Miksi Napoleonilla oli mehiläisiä viitassaan?
Kirjan tekijä Piotr Socha on puolalainen kuvittaja. Mehiläinen-kirja on kunnianosoitus hänen isälleen, joka toimi mehiläistenhoitajana.
Piotr Socha: Mehiläinen
ISBN 978-952-240-331-5. Nemo 2016. Suomentanut Päivi Paloposki.
Sid., 72 s. Kl L85.22. Ovh 29 e. Ilmestynyt.
Lisätietoja kirjasta:
Nemo, 8.8.2016
Kirja ilmestyy