36261879_1311585802278261_4171437611295965184_n

Hanna Velling, Kirjosieppo. Bazar Kustannus

Mitä tapahtuu kun puoliso yllätten ottaa ja lähtee? Millaiseen tunteiden mylläkään jätetty joutuu? Hanna Vellingin esikoisromaani Kirjosieppo kuvaa lämpimän realistisesti selviytymistä sokkierosta ja antaa vertaistukea kaikille eron kokeneille.

Parisuhteessa eläneille ja muuten suhteisiin sotkeutuneille

Mitä tapahtuu kun puoliso yllätten ottaa ja lähtee? Millaiseen tunteiden mylläkään jätetty joutuu? Hanna Vellingin esikoisromaani Kirjosieppo kuvaa lämpimän realistisesti selviytymistä sokkierosta ja antaa vertaistukea kaikille eron kokeneille.

Make tarjoaa Annalle tomaattikeittoa ja lauseen, joka muuttaa koko elämän: ”Mä muutan tästä pois.” Jäljelle jäävät Anna, taaperoikäinen lapsi, koira, vuokra-asunto, putkiremppa, hyvää tarkoittavat ystävät, työpaikka Sirkun kauneushoitolassa, yt-neuvottelut ja äiti, joka vaihtaa huulipunan sävyä vuodenaikojen mukaan. Ruhjoutunut sydän, eikä minkäänlaista varasuunnitelmaa. Silmänräpäyksessä Annan on kasvettava elämän moniottelijaksi, jonka on selätettävä tuhat vastustajaa sisäisistä demoneista besserwisserneuvojiin.

Kaikki tunteet, kipeät ja kielletytkin, ovat mukana ihastuttavan noloina, anteeksi anelematta. Annan raiteiltaan mennyt elämä herättää myötätuntoa mutta ei jätä murehtimaan, sillä Velling kuvaa arjesta selviytymistä ja ahdistaviakin tilanteita niin raikkaan suorin sanakääntein, ettei turhalle synkistelylle jää tilaa.

Helsinkiläinen Hanna Velling (s. 1969) työskentelee copywriterina, vapaana toimittajana ja tarinankertojana oman yrityksensä kautta.  Kirjoittamisesta liikenevän ajan Velling käyttää liikuntaan, mökkeilyyn, omasta koirasta haaveiluun ja lukemiseen.

Ennakkokappaleesta sanottua:

Kirjosieppoa lukiessa sai välillä nauraa kippurassa, ihan loistavaa viihdettä. Tämä kirja on kaikille, jotka ovat joskus olleet parisuhteessa ja eronneet.” – Susanna Maria -blogi

”Tämä oli kuin tehty minulle. Upea, ilahduttava esikoisromaani—” – Rakkaudesta kirjoihin -blogi

”Hanna Velling tuo uuden raikkaan tuulahduksen suomalaiseen kirjallisuuteen — Velling kuvaa hyvin humoristisesti tarinan, joka vie mennessään.” – Kirjan vuoksi -blogi 

Hanna Velling: Kirjosieppo
252 sivua

Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana
Ilmestymispäivä 7.8.2018