murhalesken-muistelmat-408x600
Anneli Auerin Murhalesken muistelmat on noussut Akateemisen kirjakaupan TOP10-listan myydyimpien tietokirjojen kärkeen. Suurta huomiota herättänyt teos on myös Into Kustannuksen vuoden myydyin kirja jo kaksi viikkoa ilmestymisensä jälkeen.
Anneli Auerin haastattelu Akateemisen kirjakaupan kirjatalossa Helsingissä lauantaina sai väen liikkeelle. Akateemisen kohtaamispaikalle ahtautui pari sataa kuulijaa MTV3:n raportin mukaan.
Seuraavan kerran Anneli Auer esiintyy julkisuudessa Helsingin kirjamessuilla torstaina 23.10. kello 12.30. Auerilla on myös muita esiintymisiä Helsingin kirjamessuilla. Katso tarkemmat tiedot Innon messuohjelmasta: intokustannus.fi/kirjamessut2016
“Jos näin voi tapahtua tylsälle ja tavalliselle perheenäidille, niin näin voi tapahtua kenelle tahansa.”

Anneli Auerin tapausta on käsitelty julkisuudessa kymmenen vuoden aikana niin paljon, että miltei jokainen tunnistaa hänen kasvonsa ja on muodostanut Auerista mielipiteen. Mielikuvaan on vaikuttanut erityisesti se, että syksyllä 2009 osa mediasta yksiselitteisesti kertoi Auerin tappaneen miehensä Jukka S. Lahden.

Auer on todettu syyttömäksi miehensä murhaan, mutta hänen koko elämänsä on poliisitutkinnan ja oikeusprosessin aikana rikottu. Kuitenkin länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan ihminen tulee todistaa syylliseksi ennen kuin häntä voidaan kohdella syyllisenä.

Murhalesken muistelmat on tarkka, sujuvasanainen kuvaus murhayöstä, poliisitutkinnan eri vaiheista ja neljästä pitkästä oikeudenkäynnistä – sekä arkisesta elämästä niiden välillä. Auer kertoo, miten hän menetti ensin aviomiehensä ja sitten lapsensa, maineensa ja elinkeinonsa ja miltä se kaikki tuntui.

Miksi Anneli Auer päätti kirjoittaa Murhalesken muistelmat ja astua julkisuuteen vapautumisensa jälkeen? Monestakin syystä, Auer vastaa Innon facebook-sivulla.

Murhalesken muistelmat on julkaistu myös äänikirjana (BookBeat) ja Auer lukee kirjan itse. Lisäksi Murhalesken muistelmien oikeudet on myyty Ruotsiin (BookBeat).

Ennen vankilavuosiaan Auer oli lastenhoidon ohessa aktiivinen yrittäjä. Hän ylläpiti perheellisten arjen ympärille keskittyvää Perhekerho-sivustoa ja äideille suunnattua laihdutussivustoa.

Kirjan esittelysivut: intokustannus.fi/kirja/murhalesken-muistelmat/