b0fe4fbf-d31c-4758-a190-8d99dcd0d470-original

Metsien kätkemä (kansi: Riikka Härö)

Luontoretkeilykirja Metsien kätkemä (Gummerus) houkuttelee seikkailemaan suomalaiseen luontoon ja paikkoihin, joita et ehkä edes uskonut löytyvän Suomesta. Teos tarjoaa syväsukelluksen luontokohteiden mytologiaan ja antaa lisäksi käytännön vinkit niissä vierailuun. Kirjan kirjoittajat Reetta Ranta ja Antti Huttunen toimivat matkaoppaina myös 9-osaisessa Metsien kätkemä -sarjassa, joka on parhaillaan nähtävillä Yle TV1:llä ja Yle Areenassa.

Metsien kätkemä -kirjan tarinat, mytologia ja uskomattomat maisemat vievät matkalle Suomen kauneimpiin luontokohteisiin. Kirjan avulla lukija pääsee tutustumaan Saaristomeren salaisuuksiin, Lohjan lehtoihin ja Suomen kauneimpaan puuhun, jonka luota matka jatkuu Ahvenanmaalle, Kainuun korpimaihin ja Lemmenjoelle.

Matkapäiväkirja tarjoaa tietoa jokaisesta kohteesta ja sen historiasta sekä kiehtovia kohtaamisia ja oivalluksia. Kirjasta löytyvät myös kohteiden perustiedot ja kartat sekä vinkkejä varustevalintoihin ja ohjeita retkieväisiin.

Metsien kätkemä sai alkunsa, kun Reetta Ranta ja Antti Huttunen alkoivat unelmoida yhteisestä hankkeesta, jossa yhdistyisivät luonto ja tarinat. ”Toivomme että tämä kirja inspiroi lukijoita löytämään metsiemme kätkettyjä aarteita, sukeltamaan syvemmälle suomalaiseen mytologiaan ja ennen kaikkea näkemään kaiken sen kauneuden, jota luonto meille joka päivä tarjoaa”, toteavat luontoretkeilyn ammattilaiset.

44a604cf-0df4-4c94-aae9-9ed15bced0c0-original

Antti Huttunen ja Reetta Ranta (kuva: Flatlight Creative House)

Kirjan tekijät

Reetta Ranta (s. 1975) on taiteen maisteri ja tuottaja-tarinankertoja, jonka voimahaltijoita ovat hirvieläimet ja olkapäällä keikkui pienenä lemmikkivaris. Antti Huttunen (s. 1980) on Retkipaikka-blogin perustaja, digimarkkinointiekspertti ja internetin Nuuskamuikkunen.

Reetta Ranta ja Antti Huttunen: Metsien kätkemä
143 sivua
Ovh. 38 euroa
Ilmestyy viikolla 30

Linkit

Metsien kätkemä -sarja Yle Areenassa