Kirjapajan kesän ja syksyn 2022 uutuuksissa pohditaan ihmisenä olemista monelta kantilta — muun muassa vaikuttamisen ja yhteisöllisyyden, sukupolvikokemuksen ja ikääntymisen näkökulmista. Teoksissa koetaan taidetta, kuulostellaan ajan kulua, kohdataan muistoja ja etsitään elämänmuutoksen avaimia.

Seuraavassa nostoja syksyn uutuuksista:

Hannu-Pekka Björkmanin Metsä ei kuule neuvojani on matka tunnustetun taiteilijan mielenmaisemaan. Läsnä kirjoituksissa ovat niin kirjallisuus ja kuvataide, historia ja henkilökohtaiset muistot kuin tarkkanäköiset havainnot ihmisyydestä, ajan kulustaja maailmaan jättämistämme jäljistä. (9/22)

Tommy Hellstenin Olemisen voima – Kirja rohkeudesta ja levollisesta vaikuttamisesta tarkastelee elämäääme suhteessa muihin ihmisiin. Teos on syntynyt näköalapaikoilta, yrityksen johtamisesta ja terapeutin työstä käsin. Se kertoo rohkeudesta kohdata haavansa, kukistaa egonsa ja olla ihminen elämän kaikilla areenoilla — yksilönä ja yhteisön jäsenenä.(8/22)

Katriina Järvisen henkilökuva Ruben Stilleristä sukeltaa paitsi Stillerin maailmaan, myös sukupolvikokemuksiin, vähemmistöjen Suomeen ja sävyjen tajun tarpeellisuuteen. Teos piirtää sävykkään kuvan miehestä, joka on vallan muuta kuin osiensa summa. (10/22)

Asta Leppä luotaa Aivan äksänä – Kun huomasin kuuluvani sukupolveen -teoksessaan tanakkaan keski-ikään ehtineen x-sukupolvensa ristiriitaisia tunteita maailmassa, jossa pysyvää on vain muutos. Ajan riento on ollut yhtenäis-Suomen viimeisille kasvateille ja uuden ajan airuille raju. (7/22)

Hannu Mäkelä pohtii elämäänsä sanan ammattilaisena teoksessaan Kirjoittamisen ilo – eli miksi yhä rakastan sanoja. Kirjoittaa voi itselleen, toiselle, pakosta, ilosta, muistaakseen, unohtaakseen. Mistä pitkän linjan kirjailijan, toimittajan, lukijan ja kustantajan intohimo kirjoittamiseen on peräisin? Entä voiko kirjoittamista opettaa? (7/22)

Laura Honkasalo tunnustelee keski-ikäisyyden ihmeitä ja ihanuuksia teoksessaan Keski-ikäinen elämäni. (8/22) Riitta Castrénin ja Sinikka Klemettilän Enemmän elossa – Tarinoita uuden löytämisestä kertoo rohkeista elämänmuutoksista. 8/22) Arto Teronen ja Jouko Vuolle jatkavat suosittua Kiveen hakatut -sarjaa teoksellaan Urheilun alkuja ja loppuja. (10/22) Marianne Kiskolalta ja Katja Kouvalaiselta ilmestyy teos Tunnetko nimesi – Kiehtova matka nimien maailmaan (9/22) ja Anna-Mari Kaskinen julkaisee kauteen teoksen Tuulen tuoksua, puun puhetta – Hetkiä luonnossa. (10/22)

Heli Mäkelän ja Tiia Trogenin Tunteita päästä varpaisiin johdattaa kehotietoisuuteen lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena. (8/22) Petra Heikkilän Luovuusloota tarjoaa monipuolisia ideoita ja vinkkejä tekemisen nälkään. (10/22).

Selaa katalogia ja lue lisää Kirjapajan kesän ja syksyn 2021 tuotannosta.