r8dmhjhnttyzzbc65jh2

Tänä vuonna Harlekiini-kirjasarja juhlii 40-vuotista taivaltaan Pohjoismaissa. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan viisi keräilykirjaa, jotka sisältävät tarkoin valittuja suosikkitarinoita. Ensimmäinen teos julkaistaan ystävänpäivänä 14.2., jonka jälkeen aina yksi kuukautta kohden, kesäkuuhun asti.

Kanadalainen kustantamo Harlequin aloitti toimintansa pohjoismaissa vuonna 1979. Kustantamo on 40 vuoden ajan tarjonnut suomalaisille lukijoilleen romantiikkaa, jännitystä, intohimoa ja dramatiikkaa.

Juhlavuoden kunniaksi Suomessa julkaistaan viisi keräilykirjaa, joissa on suosikkitarinoita vuosien varrelta. Kirjat julkaistaan kuukausittain ystävänpäivästä alkaen.

Harlequin-kirjoja käännetään 34 eri kielelle ja myydään yli 110:ssä maassa. Pohjoismaissa julkaistaan vuosittain noin 1 000 kirjaa, joita ostetaan keskimäärin yli neljä kappaletta minuutissa.

Kustantamo Harlequin aloitti toimintansa Kanadassa vuonna 1949 ja aloitti romanttisten kirjojen tuotannon yhteistyössä englantilaisen kustantamo Mills & Boon kanssa. Kirjarsarja kasvoi nopeasti 50-luvulla ja aloitti kansainvälisen toiminnan. Vuonna 2014 HarperCollins Publishers osti Harlequinin ja nykyisin HarperCollins Nordic kustantaa Harlekiini-kirjasarjaa pohjoismaissa.