rfptcasvyutodor1yzvd

Omakustanteesta suurmenestykseen

Emelie Schepp (s. 1979) on noussut dekkareillaan jännityskirjallisuuden tähtikaartiin. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta lähes 30 maahan. Kirjoja on ilmestynyt muun muassa Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Iso-Britanniassa. Juuri suomeksi ilmestynyt Hidas kuolema (Prio Ett) on Jana Berzelius -sarjan kolmas osa. Emelie Schepp vierailee Helsingissä 15.-16.6.2018 Dekkariviikon kunniaksi.

Projektijohtajana työskennellyt Emelie Schepp teki kuusi vuotta sitten merkittävän elämänmuutoksen ja ryhtyi kirjailijaksi. Alle vuodessa hänestä tuli yksi Ruotsin tunnetuimmista yksityisyrittäjistä sekä maailmanmenestys.

Schepp kirjoitti esikoiskirjaansa viisi kuukautta, usein iltaisin lasten nukkumaanmenon jälkeen. Odotettuaan kuusi kuukautta turhaan vastauksia kustantamoilta, hän päätti perustaa miehensä Henrik Scheppin kanssa oman kustantamon.

Kirja myi kuukaudessa ensimmäisen painoksen (4 999 kappaletta) loppuun. Kuuden kuukauden kuluttua romaania oli myyty sensaatiomaisesti yli 40 000 kappaletta ja hänestä oli tullut Ruotsin menestyksekkäin omakustantaja.

”En olisi tässä, ellen olisi lastannut kirjoja autotalliini. Mutta en luovuttanut, siitä asiasta olen ylpein,” tänä vuonna jo toistamiseen Vuoden rikoskirjailijaksi Gotlannin kansainvälisillä dekkarifestivaaleilla valittu Schepp kertoo

Emelie Schepp Dekkariviikon vieraaksi

Toista kertaa järjestettävä Korjaamon Dekkarilauantai juhlistaa kotimaista ja ulkomaista jännitys- ja rikoskirjallisuutta.

Dekkariviikon lauantaina 16.6. klo 11-17 Korjaamon Kulmasalin valtaa dekkaritapahtuma, jonka aikana dekkarien ystävät voivat tavata suosikkikirjailijoitaan, kuunnella keskusteluja ja tietysti hankkia koukuttavimmat kesäkirjat kustantamoiden pisteiltä sekä Rosebudin kirjakaupasta valoisien iltojen ratoksi.

Emelie Schepp saapuu Helsinkiin Dekkarilauantain vieraaksi. Häntä on mahdollisuus haastatella perjantaina 15.6. ja lauantaina 16.6.

Korjaamon Dekkarilauantaihin on vapaa pääsy.

Jana Berzelius -sarjassa aiemmin ilmestyneet:

Valkoiset jäljet
HarperCollins Nordic
Ilmestynyt syyskuussa 2017
ISBN: 9789150927054
396 s.
Suomentaja Meri Ala-Tauriala

Ikuisesti merkitty
HarperCollins Nordic
Ilmestynyt tammikuussa 2017
ISBN: 9789150926439
382 s.
Suomentaja Hanna Arvonen