Ei ole sankareita ilman intohimoisia kannattajia, väittää Juha Hietanen helmikuussa ilmestyvässä esikoisromaanissaan.

Huuhkajan siivet -romaanin matkassa suomalainen kisayleisö voi eläytyä kasvavaan kisajännitykseen kokonaisvaltaisesti. Se on tarkkaavainen ja nautittava kertomus urheilun herättämien tunteiden vaikutuksesta maailmassa, jossa korona järkyttää kaikkia todennäköisyyksiä. Tarina kulkee kohti Kööpenhaminaa ja lopputurnausta, kun jalkapallo kirjoittaa tulevaisuuden uusiksi.

Laura on korkeakoulutettu uranainen, jonka elämä muuttuu, kun lukupiiri alkaa kirjojen sijaan
seurata jalkapalloa. Kalvakka avioliitto hajoaa ja Huuhkajien kisataipaleen seuraaminen tuo sekä uusia ystäviä että uuden rakkauden.

Eerik seuraa jalkapallon EM-kisojen karsintaa ja niihin valmistautumista työkseen. Yhä pinnallisemmaksi muuttuva klikkijournalismi alkaa kiusata häntä niin, että hän käyttää epäröimättä mahdollisuuden siirtyä katsomon puolelle.

Elämässään ajelehtivan kolmekymppisen Marcon ainoa kiinnekohta on maajoukkueen kannatusyhdistyksen, Pohjoiskaarteen, toiminta, joka huolestuttaa hänen perhettään.

c845b9a5-9e95-4353-b4a3-c0abb61503d6

Juha Hietanen siirtyi tämän vuoden lopussa Ylen Aamu-tv:stä Työterveyslaitokseen mediaviestinnän erityisasiantuntijaksi. Pitkän tv-uransa aikana hän on työskennellyt Ylen lisäksi muun muassa Nelosen uutisten ankkurina ja urheilutoimittajana. Viime vuosina hän on tehnyt paljon myös juonto- ja lavahaastattelukeikkoja. Mikäli koronatilanne sallii, Hietanen aikoo pitää kirjalleen yleisöjulkistuksen.

Juha Hietanen: Huuhkajan siivet
Romaani, ilmestyy 11.2.