Vuoden 2020 tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kilpailevat seuraavat kuusi teosta:

  • Leena Malkki: Mitä tiedämme terrorismista (Otava)
  • Jussi Pullinen: Mitä meille tapahtui? (HS Kirjat)
  • Marjatta SarpanevaTimo Sarpaneva – taide ja elämä (Tammi)
  • Timo R. StewartValter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys (Gaudeamus)
  • Juha TaskinenJää hyvin, saimaannorppa (Docendo)
  • Marko Tikka – Seija-Leena NevalaKielletyt leikit – Tanssin kieltämisen historia Suomessa 1888–1948 (Atena)

Ehdokkaiden valinnasta vastasivat Suomen Musiikkikustantajat ry:n toiminnanjohtaja, FT Jari Muikku (puheenjohtaja), Aalto-yliopiston viestintäpäällikkö Riikka Haikarainen sekä kirjallisuuden suomentaja Jaakko Kankaanpää.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta kerronnaltaan taidokkaaseen tietokirjallisuuteen. Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

Finlandia-palkintojen voittajat julkistetaan 25.11. kello 19 Finlandia 2020 – lukemisen juhlaa -ohjelmassa Yle TV1:ssä sekä Areenassa.

Omaa suosikkiaan Finlandia-ehdokkaista pääsee äänestämään torstaina 5.11. käynnistyvässä lukijaäänestyksessä. Äänestyksen yhteydessä voi osallistua arvontaan, jossa voi voittaa kaikki Finlandia-ehdokasteokset sisältävän kirjapaketin.