OLYMPUS DIGITAL CAMERA

© Suomen Kirjasäätiö

Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2018 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat. Kirjallisuuden Finlandia-palkintoja jaetaan jälleen kolme, joista jokainen on arvoltaan 30 000 euroa. Tietokirjallisuuden, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintojen voittajat selviävät keskiviikkona 28.11.2018 pidettävässä juhlatilaisuudessa.

TIETOKIRJALLISUUDEN FINLANDIA-PALKINTO

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää tänä vuonna elokuvaohjaaja Virpi Suutari. Enintään kuusi ansiokasta yleistajuista tietokirjaa palkintoehdokkaaksi valitsevaan palkintolautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio ja jäseniksi toimittaja Tuomas Kaseva sekä kirjakauppias Heli Kuvaja.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan maanantaina 5.11.2018.

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUDEN FINLANDIA-PALKINTO

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee ensi syksynä toimittaja, tv-tuottaja Riku Rantala. Ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija Myry Voipio ja jäseniksi libristi Leena Kero-Taiminen sekä ohjaaja Rami Saarijärvi.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan keskiviikkona 7.11.2018.

 KAUNOKIRJALLISUUDEN FINLANDIA-PALKINTO

Kirjallisuustoimittaja, Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Seppo Puttonen valitsee ensi marraskuussa jaettavan Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimii kirjallisuustieteen professori Heta Pyrhönen ja jäseninä toiminnanjohtaja Anne Helttunen sekä maajohtaja Marjo Tuomikoski.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan perjantaina 9.11.­2018.

finlandiapalkinnot.fi/

#finlandiapalkinnot