14632881_225527491198472_7609383248951958941_n

Vuoden 2016 Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kisaavat seuraavat kuusi teosta:

– Tommi Kinnunen: Lopotti (WSOY)

– Riku Korhonen: Emme enää usko pahaan (WSOY)

– Sirpa Kähkönen: Tankkien kesä (Otava)

– Emma Puikkonen: Eurooppalaiset unet (WSOY)

– Peter Sandström: Laudatur (Schildts & Söderströms / Kustantamo S&S)

– Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista (Gummerus)

Ehdokkaiden valinnasta vastasivat toimittaja Juha Roiha (puheenjohtaja), entinen kirjakaupan päällikkö Päivi Kuntze sekä suomentaja Kaijamari Sivill.

Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan­ ansiokkaalle suomalaiselle romaanille. Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee toimittaja Baba Lybeck. Voittaja julkistetaan Kansallisteatterissa 24.11.2016.

 

LUKIJA-FINLANDIA – LUKIJOIDEN OMA ÄÄNESTYS KÄYNNISTYY TÄNÄÄN KLO 12

Suomen Kirjasäätiö järjestää tänä vuonna osana Finlandia-kilpailua lukijaäänestyksen. Äänestys alkaa tänään perjantaina 4.11.2016 klo 12 osoitteessa finlandiapalkinnot.fi(kirjasaatio.fi -> Finlandiat). Äänestää saa niin tietokirjallisuuden, kaunokirjallisuuden kuin lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-kategorioissa. Lukijoiden suosikkeja etsitään Finlandia-raatien asettamista ehdokkaista.

Kirjakauppoja ja kirjastoja silmälläpitäen nettisivuille on lisätty myös materiaalipankki, josta toimipisteet pystyvät itse poimimaan tarvitsemiaan materiaaleja Finlandia-ehdokkaiden esittelemistä varten.

Äänestyksen yhteydessä on mahdollista osallistua arvontaan, jossa palkintona on 500 euron arvoinen lahjakortti vapaavalintaiseen Suomessa sijaitsevaan kirjakauppaan. Lukija-Finlandiassa eniten ääniä saaneille kirjailijoille ei jaeta rahapalkintoa. Äänestys päättyy sunnuntaina 20.11.2016 ja lukijoiden suosikit julkistetaan tiistaina 22.11.2016 – kaksi päivää ennen Finlandia-palkintojen jakamista.

finlandiapalkinnot.fi / kirjasaatio.fi

facebook.com/finlandiapalkinnot

#lukijafinlandia #finlandiapalkinnot