1

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan ensimmäisen kerran keväällä 2017. Palkinto myönnetään kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Palkinnon arvo on 4000 euroa ja se tullaan jakamaan vuosina 2017–2020.

Palkintoraadin valitsee vuosittain Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen hallitus. Raati koostuu 4-5 jäsenestä, joista yksi on kiinteä jäsen Lastenkirjainstituutin henkilökunnasta, yksi jäsen Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksestä ja yksi nuorisojäsen (alle 18-vuotias). Mukaan kutsutaan vuosittain myös 1–2  erikseen valittavaa asiantuntijajäsentä.

Vuoden 2017 palkintoraadin asiantuntijajäseneksi on valittu lastenkirjailija Hannele Huovi ja nuorisojäseneksi Pirkanmaan kirjoituskilpailun vuonna 2016 voittanut lukiolainen Saana Simelius. Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen edustaja valitaan marraskuussa 2016.

Miksi juuri Punni?

Kirsi Kunnaksen (s. 1924) Punni on hauska ja viisas kertomus erilaisuuden hyväksymisestä (Tiitiäisen tarinoita, WSOY 1957). Punni-jänis on toisenlainen kuin muut, joiden mielestä Punnin kaltaista ei voi ollakaan. Kunnaksen suostumuksella Punni rohkaisee nyt oman palkinnon myötä lastenkirjallisuuden tekijöitä luomaan raikkaita ja arkailemattomia teoksia nykylapsille ja tuleville sukupolville. Kirsi Kunnas on rakastettu lastenkirjailija ja moderni alan uudistaja.

Lisätiedot:

www.lastenkirjainstituutti.fi/info/palkinnot/lastenkirjallisuuspalkinto