Home » Kustannusosakeyhtiö Tammi » Menestyskirjailija Joël Dicker Suomeen 16.–17.9.

Menestyskirjailija Joël Dicker Suomeen 16.–17.9.

Joel Dicker

Joël Dicker, kuvaaja Jeremy Spierer

Huikean menestyksen maailmalla saavuttaneen Totuus Harry Quebertin tapauksesta -teoksen kirjoittaja Joël Dicker vierailee Helsingissä 16.–17.9.2016. Hän esiintyy #dekkari-festivaalilla lauantaina 17.9. Dickerin uutuusteos Baltimoren sukuhaaran tragedia julkaistaan 17.8.

Esikoisromaanillaan Totuus Harry Quebertin tapauksesta maailmanmenestykseen noussut Joël Dicker palaa koukuttavassa uutuusteoksessaan Baltimoren sukuhaaran tragedia kirjailija Marcus Goldmanin nuoruuteen. Poikaiässä Marcus ihailee suuresti rikkaita serkkujaan, Baltimoren sukuhaaran Goldmaneja. Baltimoressa ja perheen kesäasunnolla vietetyt ajat kangastelevat kultaisina hänen mielessään, mutta kaikki kiiltävä ei ollut kultaa.

Dickerin lisäksi #dekkari-festivaalin lavalle nousevat kotimaisen rikoskirjallisuuden kirkkaimmat tähdet. Ohjelmassa paneudutaan dekkareihin, dekkaristeihin ja lajityypin moninaisiin teoksiin sekä niiden maailmoihin. Esiintymässä ovat muun muassa Markus Ahonen, Marko Hautala, Risto Isomäki, Saara Kesävuori, JP Koskinen, Leena Lehtolainen, Matti Remes, Markku Ropponen, Max Seeck ja Salla Simukka.

Joël Dicker (s. 1985) on ranskankielisen kirjallisuuden supertähti. Nuori sveitsiläinen singahti lukijoiden tietoisuuteen vuonna 2012 kirjalla Totuus Harry Quebertin tapauksesta, jota myytiin vuoden sisällä Ranskassa lähes miljoona kappaletta. Kirja on sittemmin myyty yli 30 maahan. Baltimoren sukuhaaran tragedia myi Ranskassa 500 000 kappaletta ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Teoksen on suomentanut Kira Poutanen.

Tutustu Baltimoren sukuhaaran tragediaan | Lukunäyte

Lue lisää #dekkari-festivaalista