irene_etukansi_240

Pierre Lemaitre
Irène

Kansainvälinen Crime Writers’ Association on jo kahdesti palkinnut Pierre Lemaitren maailman parhaana rikoskirjailijana. Nyt suomeksi julkaistava Lemaitren romaani Irène kuuluu samaan Camille Verhoeven -sarjaan, josta aiemmin on julkaistu suomeksi osat Alex ja Camille.

Irène on kirjallinen palapeli, jota kootessa niin lukija kuin ylikomisario Camille Verhoeven joutuvat todistamaan rikoskirjallisuuden klassikoista inspiroituvan sarjamurhaajan aikaansaannoksia.
Camille Verhoevenin onnellinen elämä raskaana olevan Irène-vaimon rinnalla keskeytyy, kun Pariisin lähistöllä sijaitsevasta varastohallista löytyy kaksi paloittelumurhan uhriksi joutunutta naista. Murhaaja on yksityiskohtia myöten rekonstruoinut kohtauksen Bret Easton Ellisin kirjasta Amerikan Psyko.
Vähitellen selviää, ettei veriteko suinkaan ole ensimmäinen laatuaan: sitä on edeltänyt peräti neljä murhaa, jotka on tehty tunnettuja rikosromaaneja jäljitellen.
Ranskalainen lehdistö seuraa tiiviisti Kirjailijaksi kutsumansa tappajan tapausta, ja Verhoeven joutuu tahtomattaankin mediahuomion keskipisteeseen. Tuntemattoman rikollisen jahdista tulee Verhoevenille henkilökohtainen kamppailu, jossa vastassa on rikollinen, joka ei tunne onnellisia loppuja.

Irène

ISBN/EAN 978-952-312-357-1
Luokka 84.2
Suomennos Sirkka Aulanko
148 x 210 mm
392 s.
Ilmestyy viikolla 31/2016

Minerva Kustannus

Pierre Lemaitre (s. 1956) on Ranskan suosituin ja arvostetuin dekkarikirjailija, jonka rikosromaaneja on myyty yli 20 maahan. Kansainvälinen Crime Writers’ Association palkitsi Pierre Lemaitren vuonna 2015 jo toistamiseen vuoden parhaasta rikosromaanista, Camillesta. Edellinen International Dagger -palkinto tuli vuonna 2013 Lemaitren mestarillisesta dekkarista Alex, joka on myynyt yksistään Ranskassa yli 175 000 kappaletta. Näiden lisäksi Lemaitrelta on ilmestynyt suomeksi Goncourt-palkittu historiallinen romaani Näkemiin taivaassa.